Софийската градска прокуратура разследва пране на пари по аферата Барселонагейт.  Това

...
Софийската градска прокуратура разследва пране на пари по аферата Барселонагейт. 
Това
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва Барселонагейт

Софийската градска прокуратура проверява пране на пари по аферата " Барселонагейт ". 

Това научи bTV от свои източници в държавното обвиняване.

По следствието към този момент са разпитани Борислава Йовчева и татко ѝ поради платен апартамент в Истанбул. Прокуратурата твърди, че към този момент е поискана правна помощ от Турция, само че още не е конкретизирано по какъв начин е заплатен парцелът.

Останалата част от делото, обвързвана с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, беше прекъсната преди месец .

Според прокуратурата нито един от разпитаните очевидци не твърди, че някогашният министър председател Бойко Борисов е упълномощил персонално или посредством медиатор осъществяването на договорката за пазаруването на първокласната къща. Сред разпитаните е самият Борисов .

В хода на наказателното произвеждане не са събрани и доказателства за това, че парцелът в Барселона е закупен със средства, добити от закононарушение.
 Прокуратурата извади Борисов от Барселонагейт
Прокуратурата извади Борисов от Барселонагейт

Образувани са нови 4 досъдебни производства

В хода на следствието са събрани голям брой доказателства. Извършено е претършуване и изземване, направена е съдебно-счетоводна и икономическа експертиза , изпратени са Европейски заповеди за следствие (ЕЗР) до Испания и Кипър.

Припомняме, че е отричал да има къща в Барселона. Разследването по случая се проточи с години. През 2022 година прокуратурата стартира документи от испаснки език. През месец май 2023 година някогашният министър председател още веднъж бе. Държавното обвиняване даже ба Борисов. Един от наблюдаващите прокурори по делото бе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР